DIO verliest topper in Hoogeveen

Oosterwolde - Door een 27-19 nederlaag in de topper tegen Thrianta raakte DIO de koppositie kwijt aan de ploeg uit Hoogeveen. Beide ploegen hebben 18 punten.

Er zijn nog drie wedstrijden te spelen. De nummers 1 en 2 promoveren naar de tweede klasse. 

In de eerste tien minuten ging het gelijk op. Thrianta nam steeds het voortouw, maar DIO sloot direct weer aan. Chris Tuinstra verzilverde zijn eerste schot. Manon Bel, Petra Mulder en Sido Koonstra waren trefzeker van dichtbij. Een kleine tussensprint van Thrianta bracht de thuisploeg op 6-4.

DIO miste daarna twee strafworpen. Daardoor kreeg de ploeg uit Hoogeveen de ruimte de voorsprong te vergroten. Chris Tuinstra en Myrthe Looijenga deden iets terug, voordat ook de thuisclub een strafworp miste.

Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft gaf het scorebord 9-6 aan. Vervolgens liep Thrianta uit naar een beslissende voorsprong. Voor DIO vond alleen Chris Tuinstrra van afstand de korf, waar de Hoogeveners vijf keer scoorde. De ruststand was 14-7.

In de beginfase van de tweede helft nam DIO het initiatief. Chris Tuinstra scoorde van afstand. Vooral de dames van Thrianta hadden het op hun heupen. Door veel ‘kruisballen’, een regelmatig en effectief gebruikt middel van de ploeg uit Hoogeveen, werden zij in staat gesteld veelvuldig te scoren. DIO scoorde mee door doelpuntn van Chris Tuinstra, Sido Tuinstra en Petra Mulder, maar na 10 minuten was de marge toch negen doelpunten.

Invalster Linda Veenstra verzilverde een strafworp, maar elk doelpunt van DIO (Sido Koonstra en Manon Bel) werd met 2 doelpunten van Thrianta afgestraft. De wissels bij DIO hadden effect, want er werd vier keer op rij gescoord. Sido Koonstra, Manon Bel, Jarno Wilms en Wilmar Bosscha zorgden voor een 25-18 tussenstand met nog acht minuten te spelen.

In de slotfase was alleen Petra Mulder van afstand nog trefzeker. Thrianta vond de korf twee keer: 27-19.