Acrogymnasten meten zich met de top

Donkerbroek - In het Portugese Maia was een groot internationaal acrogymtoernooi. Aan de Maia International Acro Cup deden honderden gymnasten uit ruim 20 landen mee. Topsportstichting Acro Academy Noord Nederland reisde met al haar teams af naar Portugal om zich hier te meten met de internationale wereldtop.

De 11-jarige Ties Oosterhof uit Donkerbroek kwam met zijn 9-jarige partner Rebecca Groote uit in de jongste leeftijdscategorie. Met een fraaie oefening veroverden in de grote finale de zilveren medaille.

Tess Offringa verdiende met haar partner Marten-Lin Visser het brons in de leeftijdscategorie 12 tot 18 jaar. Het paar is een combinatieteam Acro Academy/SV Donkerbroek. Fei Oudhof uit Nijeberkoop beklom de hoogste trede van het erepodium door met haar partners Remke en Nanda Huisman in de finale van de senioren met de jury te imponeren.

Daarnaast werden de Junioren 1 teams van de Acro Academy derde in de teamcompetitie. Tess Offringa en Marten-Lin Visser kwamen uit in deze leeftijdscategorie. Hun scores werden gecombineerd met die van Anna Koster en Robin Hooijenga (ook een combinatieteam Acro Academy/SV Donkerbroek en zevende in de finale) en het trio Myrthe Tognini, Nova Houtman en Arjenne Steenbergen.

De drie teams namen voor deze bronzen prestatie namens de club een beker in ontvangst.