Zwemzussen imponeren in Raalte

Oosterwolde - Synchroonzwemzussen Janneke en Henriëtte Tingen van ZCNF’34 maakten met hun uitvoering tijdens een Interregiowedstrijd in Raalte veel indruk. Ze verdienden ruim 56 punten.

De zussen zwemmen pas sinds dit jaar bij de vereniging uit Oosterwolde, maar deden al wel veel langer aan synchroonzwemmen. Begin dit jaar besloten ze over te stappen naar ZCNF’34. Voor de trainers is het dan zaak de zwemsters goed te leren kennen, omdat muziekstukken eigenlijk altijd op maat worden gemaakt. Wanneer een stuk te moeilijk is, krijgen de zwemsters het niet onder de knie en dat wordt onherroepelijk afgestraft door de jury.

Het is dus zaak om een zo mooi en moeilijk mogelijk stuk te maken dat de zwemsters goed aankunnen. Seniorzwemster Janny Vledder, zelf een ervaren NK-zwemster, schreef het stuk voor de zussen en leerde hen het aan.

Bij de Interregiowedstrijden ligt het niveau hoog. Omdat zwemsters uit het hele land meedoen, is het niveau te vergelijken met dat van een NK. Janneke en Henriëtte haalden hier vooral goede punten op hun artistieke impressie, waardoor ze een eindresultaat van 56,100 punten behaalden, wat in het eindklassement goed was voor een 11e plaats.

Coach Janny Vledder, die mee was om de dames te begeleiden, was zeer blij met het resultaat: ‘We hebben van een paar juryleden zeer bruikbare tips gekregen waar we de komende weken nog mee aan de slag kunnen, dus ik denk dat deze meiden nog heel ver kunnen komen.’