Ten Hoor knokt in kletsnat Kootstertille

Fochteloo - Alinda ten Hoor eindigde op de kletsnatte survivalrun in Kootstertille als tweede. De 18e editie van de run kenmerkte zich door barre weersomstandigheden. Ten Hoor startte op de middellange run. Ze moest 12 kilometer en 52 hindernissen overwinnen.

Bij de start was het nog droog. Al snel begon het te regenen. Door de vele regen waren alle weilanden en akkers veranderd in een modderpoel, waardoor het loopparcours zwaar was. Ten Hoor startte op de tweede plek. Na zo’n vijftien hindernissen zakte ze terug naar plek drie. Ze bleef wel doorgaan en maakte geen fouten.

Op het trainingsterrein heroverde ze de tweede plaats. Dit was van korte duur, omdat ze tot vijf keer toe uit dezelfde hindernis viel. De nummer twee verdween uit beeld, maar ten Hoor gaf niet op. Door de aanhoudende regen kreeg Ten Hoor, net als vele anderen, last van de kou. Warm blijven was het devies.

Bij de eindhindernis liep Ten Hoor in op de nummer 2. Alinda passeerde haar concurrente en legde beslag op de tweede plek in 2.06.53.