Pedi-Fit verhuist en krijgt eigen praktijk

Oosterwolde – Voor een medisch en cosmetisch pedicure en wellness of sport voetenbehandeling moeten cliënten tegenwoordig naar Albert Berendshof 4 in Oosterwolde. Pedi-Fit verhuisde van de Kringgreppelstraat. ‘Vanuit daar deed ik alleen ambulante behandelingen. Sinds november behandel ik cliënten in mijn praktijk’, zegt eigenaar Alie Zantinga.

De gloednieuwe praktijk is helemaal naar haar wens ingericht en daarbij komt: niet alleen de praktijk is nieuw, ook bijna alles wat erin staat. ‘Het is erg fijn werken, omdat ik hier alles bij de hand heb’, zegt Zantinga. Ze gaat zeker ook nog wel bij mensen langs, maar dat is dan vooral als zij geen mogelijkheid hebben om naar de praktijk te komen.

De pedicure is aangesloten bij branche organisatie ProVoet, ze schoolt zich jaarlijks meermaals bij. Daardoor blijft ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in haar vak. Zantinga is niet alleen pedicure, maar ook medisch onderlegt. ‘Als medisch pedicure kan ik de cliënt beter van dienst zijn. Ik werk eventueel samen met de huisarts of andere specialisten.’ Iemand met diabetes of met een sportblessure kan goed bij Pedi-Fit terecht. Alie Zantinga geeft advies, verzorgt en behandelt.

Mogelijkheden

‘Het behandelen gaat tot een bepaalde hoogte. Ik breng onder meer ortheses aan. Dat is een siliconen hulpstuk voor de voet, die zowel beschermend als corrigerend werkt. Nagelbeugels maak ik ook. Die zijn ervoor om ingegroeide teennagels goed te begeleiden, zodat men daar geen hinder meer van ondervindt. Ook voor het repareren van een ingescheurde teennagel kunnen cliënten bij Zantinga terecht. Pedi-Fit staat tevens voor een goede voor- of nabehandeling als een cliënt naar het ziekenhuis moet. Dat kan bijvoorbeeld door een pijnlijke plek drukvrij te leggen die de pijn aan de voet verlicht. Dit alles vindt plaats in de praktijk. ‘Ik ben super blij met deze praktijk. De mogelijkheden zijn nu namelijk onuitputbaar.’ Zantinga: ‘Misschien nog wel de belangrijkste functie die ik heb is het signaleren van voetproblemen. Als ik iets detecteer, wat ik niet kan behandelen, geef ik het advies voor een bezoek aan de huisarts of podotherapeut.’

Wellness

Een nieuwe tak van sport voor de pedicure is de wellness behandeling. ‘Het is een mooie afwisseling om de zorg af te wisselen met het verzorgen van voeten’, vertelt Zantinga. Iemand die even goed verwend wil worden, krijgt eerst een voetenbad om de poriën te openen, waarna scrub volgt. Daarna komen de voeten in een parafine pakking. ‘We zetten dan even een muziekje op en de klant kan genieten van een kopje thee tot ik de voeten weer uit de pakking haal. De huid is dan weer lekker zacht.’ Na een ontspannend voetenbad met olie, maakt Zantinga de behandeling af met een voetenmassage met crème. ‘Het is heel uiteenlopend wat ik hier doe.’

Mensen die oren hebben naar de wellness of juist verlegen zitten om een behandeling door Zantinga, bel: 0614509453. De website is nog in de maak.