Bosma Tuinmachines opent nieuwe winkel

Smilde - Bosma Tuinmachines in Smilde is verhuisd naar het naastgelegen pand op Rijksweg 42. Het bedrijf houdt daarom op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart openingsdagen. Dat gebeurt met een interessante kortingsactie en een raadspel, waarbij de klant een krachtige benzinemaaier kan winnen.

De opening van het bedrijf in het nieuwe pand is 62 jaar na het begin van het familiebedrijf door de ouders van de huidige eigenaar, Bertus Bosma (Geert en Jellie Bosma).

‘Mijn ouders zijn in 1957 gestart, maar het begon pas goed te lopen in 1962', zegt Bosma. 'Toen vestigden zij zich op Rijksweg 45. In 1970 werd zaak verbouwd en het assortiment vergroot met zaden, pootgoed, schoeisel, huishoudelijke artikelen, hengelsportproducten en kleine maaiers. Vier jaar later werd nummer Rijksweg 46 erbij gekocht voor opslag en in 1979 kwam ik in de zaak werken.' Toen werd ook de verkoop en service van tuinmachines sterk uitgebreid. In 1985 werden beiden ruimten samengevoegd.

Nieuwe pand onder handen

In 2013 is de derde generatie: Jeroen Bosma in het bedrijf gekomen en in 2017 is het naastgelegen pand Rijksweg 42 door Bosma aangekocht. Samen met personeel en medewerkers werden de schouders er onder gezet om het pand zowel van binnen als buiten totaal te renoveren en op te knappen. Het heeft er toe geleid dat er een moderne zaak staat van ongeveer 3000 vierkante meter. Bosma biedt een groot assortiment tuinmachines een moderne en ruime werkplaats/serviceafdeling waar wekelijks honderden machines voor onderhoud of reparatie binnen komen.

De machines worden door vakbekwame medewerkers met jarenlange ervaring onderhouden en gerepareerd. Brugt Boer is al 43 jaar een vaste kracht. Ger Kiers is al 35 jaar in dienst en Robert Ypma werkt al 27 jaar bij de zaak. Met name de verkoop van computergestuurde grasmaaiers (Husqvarna automowers), waar Bosma al 28 jaar dealer van is, heeft een enorme vlucht genomen en heeft hierin Ger Kiers als specialist. Mede door onder andere zijn kennis en specialisatie bedient Bosma hiermee de gehele noordelijke regio.

Sinds 2018 is Bosma Tuinmachines officieel Husqvarna Professioneel Dealer in het totale programma Die machines zijn bedoeld voor de professionals, zoals hoveniers of de buitendienst van gemeenten.

Tevens kan iedereen in de nieuwe zaak terecht voor een uitgebreid assortiment: werkkleding en -schoeisel, gereedschappen , diervoeders en -benodigdheden, hengelsportartikelen, meststoffen en dergelijke.

Acties

Tijdens de openingsdagen op 8 en 9 maart zijn er interessante aanbiedingen en acties. Tevens maken de klanten door te raden kans op een gratis Husqvarna grasmaaier.