Cameraman vertelt over film ‘WAD’

Oosterwolde - Door Filmwerf, een onderdeel van Kunstwerf, wordt op zaterdag 9 maart de film ‘WAD, overleven op de grens van water en land’ getoond in de bovenzaal van hotel De Zon in Oosterwolde. De avond start met een lezing van cameraman Ruurd Jelle van der Leij uit Oosterwolde. Hij vertelt over de totstandkoming van de film.

‘Ik neem de bezoekers onder andere mee naar de onbewoonde eilanden waar we hebben gefilmd. Ze kunnen onze huisvesting zien, maar ook hoe we op de diverse plekken zijn gekomen en hoe we daar hebben gefilmd. Daaraan gekoppeld laat ik de eindresultaten zien. Een soort making-of dus.’ De lezing duurt zo’n veertig minuten.

Er is voor deze documentaire een paar jaar lang gefilmd in het waddengebied. Met de nieuwste filmtechnieken en apparatuur heeft de crew de natuurfenomenen van de Wadden in elk jaargetijde vastgelegd.

WAD brengt het ecosysteem in beeld; van heel kleine organismen onderaan de voedselketen als kiezelwieren en schelpdieren tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond boven in de voedselketen.

Kaarten reserveren kan via www.kunstwerf.com. Aanvang 20.00 uur.