Intertoys Oosterwolde blijft open

Oosterwolde – Speelgoedwinkel Intertoys in Oosterwolde blijft open. Het is een franchisefiliaal, wat wil zeggen dat de ondernemer achter de zaak zelfstandig is. Donderdag werd bekend gemaakt dat de keten failliet is en dat er met verschillende partijen druk gesproken wordt over een doorstart.

De giftcards voor de speelgoedwinkel kunnen tot en met zaterdag 23 februari ingeleverd worden. Daarna niet meer. ‘Het betreurt ons met deze regeling mee te moeten gaan’, laat Intertoys Oosterwolde weten. ‘Het wordt ons opgedrongen door de curatoren van Intertoys.

Eigenaar

Mark Wever werd in november van het afgelopen jaar de nieuwe eigenaar van de winkel in Oosterwolde. Na 21 jaar werkzaam geweest te zijn op diverse vestigingen van het bedrijf, is dit ‘een droom die uitkomt’.

‘Toen Oosterwolde op mijn pad kwam, bedacht ik me geen twee keer. Dit is een mooie, kleine vestiging en de overzichtelijke winkel bevalt me uitstekend. Het pand met het trapje voor de entree, ik vind het allemaal erg mooi.’

Goed centrum

Wever hoopt lang in Oosterwolde te ondernemen. ‘Oosterwolde heeft een goed centrum en het is hier allemaal goed voor elkaar. Ik zie een mooie uitdaging.’ De binding met de speelgoedwinkel is groot. ‘Mijn vader werkte er ook tientallen jaren. Ik ben ermee opgegroeid. En ik vind het prachtig dat de hele samenleving hier over de vloer komt. Van een opa en oma die wat leuks kopen voor hun kleinkind tot een broer of zus of een kind zelf die zijn of haar spaarpot omkeert op de toonbank. Erg aangenaam.’ Wever gaat met de winkel op dezelfde voet verder.

Intertoys is te vinden op Stationsstraat 10 in Oosterwolde.