DIO en Donkerbroek pakken zege buitenshuis; FC Fochteloo wint derby

Oosterwolde - DIO was in en tegen Gorredijk een maatje te groot voor de thuisploeg. Donkerbroek deed in de strijd om het kampioenschap heel goede zaken.

DIO scoorde in de 1e helft liefst 5 maal. Gorredijk stelde daar voor de pauze 1 doelpunt tegenover. In de 2e helft was alleen de thuisploeg nog eenmaal trefzeker: 2-5. DIO kwam met 1-0 achter, maar door Ivo Savenije (2x), Martijn Wieldraaijer (2x) en een eigen doelpunt stond het na ruim een half uur 1-5. Tristan Bijlsma maakt er na 55 minuten 2-5 van, maar de zege van DIO kwam niet meer in gevaar.

Trinitas pak in eigen huis een punt tegen FC Oldemarkt: 1-1. Chiel Platje zette de gastheren na een klein uur op voorsprong. Folkert Postma zorgde voor de gelijkmaker.

Vijfde klasse C

Donkerbroek won op bezoek bij Zandhuizen met 2-3. De trotse koploper heeft nu de maximale 36 punten uit 12 wedstrijden. Zandhuizen nam halverwege de eerste helft de leiding. Met 2 treffers boog Johan Veldkamp de score in het voordeel van de gasten om. Een treffer 5 minuten voor tijd leek Zandhuizen een punt te bezorgen. In de 89e minuut tekende Berthold Klooster voor de 2-3 zege voor de koploper.

Sportclub Makkinga hield nummer 2 Oosterstreek op 1-1. Het verschil tussen Oosterstreek en Donkerbroek is nu 13 punten. Oosterstreek speelde wel 2 duels minder. Zandhuizen, dat op de 3e plaats staat, heeft 14 punten minder dan Donkerbroek. De rood-zwarten hebben een wedstrijd te goed.

FC Fochteloo won eenvoudig van Sport Vereent: 4-0. Bij rust was het 3-0 door doelpunten van Menno Drent (2x) en Rico Aalbers. Mans de Bie zorgde voor de eindstand. Wim van Riezen bezorgde Stanfries een 0-1 zege bij Tynaarlo.

Meer uitslagen en standen staan www.nieuweooststellingwerver.nl/uitslagen/zondag