Gymzaal wordt niet opgeknapt

Donkerbroek – De huidige gymzaal in Donkerbroek wordt niet gerenoveerd. Dat meldde burgemeester Harry Oosterman dinsdag in een commissievergadering.

Vanuit de raad was gevraagd of er plannen zijn met de gymzaal in Donkerbroek. ‘Wordt er geld vrijgemaakt voor nieuwbouw of is er geld gereserveerd voor verbouw?’

De burgemeester wees er op dat het gebouw al eens gerenoveerd is en nu nog steeds voldoet aan de eisen. Het college is niet van plan om de ontwikkeling van het verkeerscirculatieplan even stop te zetten, nu daarover in het dorp ook ideeën leven. De burgemeester wil ze graag horen, maar wil niet het risico lopen dat als de nieuwe fusieschool  'De Twirrewyn', klaar is, de verkeerssituatie nog niet geregeld is.

Bovendien wordt dit gecombineerd aanbesteed. Gebouwen en gronden die bij het hele project vrijkomen en verkocht leveren geen extra budget op voor het dorp. Dat geld gaat naar de algemene middelen van de gemeente.

De gemeenteraad gaf in juni vorig jaar haar fiat aan de fusie tussen obs de Peggebult en obs ’t Startblok in Donkerbroek.