Dwarreloprit roept vraagtekens op

Donkerbroek – De op- en afrit van de N381 ter hoogte van Donkerbroek zijn maandagochtend in gebruik genomen. Er zijn nog verkeersremmende maatregelen aangebracht aan beide zijden, maar wat opvalt is de dwarrel aan het eind van de oprit richting Drachten.

De automobilist heeft zo'n tweehonderd meter de tijd om op te trekken om de gewenste snelheid van 100 kilometer per uur te halen als er ingevoegd wordt op de autoweg. Echter blijkt dat er op het einde van de oprit een dwarrel zit. Het lijkt net of het bedrijf dat de belijning aanbracht niet helemaal goed uitkwam en er op het eind een scherpe bocht in maakte, zodat de oprit aansluit op de juiste baan. Menigeen trapt net voor het opgaan van de N381 dan ook op de rem voor het invoegen.

Of het bewust op deze manier is aangebracht is nog onduidelijk. De provincie is momenteel nog onbereikbaar voor commentaar. De oprit met de dwarrel had gezien de ruimte en het brede asfalt op die plek een stuk minder bochtig en dus veiliger gekund. Wordt vervolgd.