BCO is kampioen

Oosterwolde - Badminton Club Oosterwolde (BCO) is kampioen. Het team won de laatste wedstrijd met 6-2, genoeg voor de titel.

BCO draaide het hele seizoen mee in de bovenste regionen. De laatste maand stond de ploeg bovenaan. BCO verloor vorige week een inhaalwedstrijd, waardoor het kampioenschap op de slotdag werd beslist. BCO had in de laatste wedstrijd 5 punten nodig om achtervolger Zuidhorn achter zich te houden.

Het herendubbel Rein Veenstra en Mark Dillerop leek last te hebben van zenuwen. De partij ging verloren met 17-21 en 19-21. Jolanda Buurlage en Bianca Mulder wonen met 21-13 en 21-16.

Mark Dillerop won de eerste game van zijn enkelpartij met 21-14. In d tweede game maakte de Oosterwoldenaar het spannend, maar Dillerop won met 28-26. Jolanda Buurlage won in twee games. Rein Veenstra vocht zich naar de winst in twee games.

Bianca Mulder won de eerste game, maar kwam in de tweede game op achterstand. Ze was tijdig weer bij de les en won de partij. Hierdoor kon BCO de titel niet meer ontgaan.

Gemengd dubbel Mark Dillerop en Bianca Mulder won. Rein Veenstra en Jolanda Buurlage moesten de winst aan de tegenpartij laten.