Ondernemers starten Gelukkig Gezond

Oosterwolde / Makkinga – Annelies Trox, lifecoach in Oosterwolde en Froukje van Duinen van Gezondheidspraktijk Elro in Makkinga zijn een samenwerking aangegaan om mensen met overgewicht te helpen met afslanken. De samenwerking heet Gelukkig Gezond.

Tijdens het traject, dat vijf maanden duurt, helpen de twee specialisten de cliënten van alle kanten. Uiteraard begint het traject met een gesprek, waarna de cliënt wekelijks een email krijgt met daarin tips over gezondheid en voeding voor die week. Gedurende de vijf maanden plant Trox zes coaching sessies met de afvaller en is er driemaal een weegmoment bij Van Duinen.

Na hun start in januari, zijn de eerste cliënten begonnen met het traject. ‘Toen wij elkaar ontmoetten en het erover kregen, werden we beiden enthousiast. Dit kan wel eens een gouden combinatie zijn. Ik geef voeding advies en Annelies werkt aan het psychische gedeelte, zodat de cliënt het ook echt volhoudt’, vertelt Van Duinen, die inmiddels meer dan tien jaar in het vak zit. Ze zette Elro op in 2015 en sindsdien loopt het als een tierelier. ‘Ik ben naast gewichtsconsulent ook masseur en dorn specialist. De laatstgenoemde is een zachte, dynamische manier om wervel scheefstand en beenlengteverschil op te heffen. ‘In mijn praktijk aan huis, op Bercoperweg 40 in Makkinga, heb ik al velen geholpen.’ In haar werk als gewichtsconsulent merkt ze echter dat er vaak een emotionele laag is waar ze niet makkelijk doorheen kan prikken. ‘En dat kan lifecoach Annelies als de beste.’

Annelies Trox Lifecoach is gevestigd in Tussen de Singels op Schapekamp 18 in Oosterwolde. ‘Ik help mensen die vastlopen zowel werk als privé. Het lukt hen bijvoorbeeld niet meer om alle ballen in de lucht te houden, ze voelen zich onzeker of hebben geen plezier meer in hun werk. Ik behandel mensen die tegen een burn-out aanlopen of dit al hebben.’ Door verschillende technieken te gebruiken om patronen, negatieve gedachten en overtuigingen te doorbreken ontstaat er meer inzicht. ‘De cliënt krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen en er ontstaat weer een betere balans’, vertelt Trox.

Mensen die vastlopen tijdens het afslanken, hebben ook een andere mindset nodig. ‘Door gelijktijdig je body, door middel van goede voedingstips en ook je mindset aan te pakken met de coaching sessies leer je hoe je je mindset, je denkstijl en je eetpatroon kunt aanpassen. En wordt het gemakkelijker om af te vallen en een Gelukkig Gezond leefpatroon aan te houden.’

Mensen die geïnteresseerd zijn in het traject of in één van de andere specialiteiten van de twee onderneemsters, kijk op: anneliestrox.nl of op gezondheidspraktijkelro.nl. Het maakt voor het volgen van het traject overigens niet uit bij wie de klant het eerst aanklopt.