Geblesseerde Wim Stroetinga moet strijd staken

Oldeberkoop - Door een val op het laatste onderdeel van de vijfde avond moest Wim Stroetinga de Zesdaagse van Kopenhagen verlaten.

Op het onderdeel handicap jagd kwamen Yoeri Havik en Wim Stroetinga bij een mislukte aflossing ten val. Havik kwam er met wat schaafwonden nog goed van af. Bij de val schoot bij Stroetinga een schouder uit de kom en liep hij een heupblessure op. Hij kon niet meer opstappen en moest de strijd staken.

Yoeri Havik vormde daarna een koppel met de Deen Matias Malmberg, wiens oorspronkelijke koppelgenoot, de Duitser Achim Burkart, ziek moest opgeven.

Eerste na eerste avond

Wim Stroetinga en Yoeri Havik begonnen de zesdaagse met een eerste plaats na de eerste avond. Op de tweede avond moesten ze deze afstaan aan het Belgische koppel Kenny de Ketele en Moreno de Paauw. Op de derde dag gaf het Nederlandse duo opnieuw terrein prijs. Na de vierde dag stonden ze derde.

Door het winnen van de eerste twee onderdelen op de vijfde avond maakten Stroetinga en Havik nog alle kans op de overwinning. De valpartij op het laatste onderdeel maakte een einde aan hun ambities.

Wereldkampioenschap

Het is nog onduidelijk of de schouderblessure gevolgen heeft voor deelname van Stroetinga aan het WK op de baan, dat van 27 februari t/m 3 maart is in het Poolse Pruszków.