Kunstwerf biedt expo, films, cursus en lezingen

Oosterwolde - Stichting Kunstwerf begint het nieuwe jaar goed. Op de agenda staan films, een nieuwe expositie, wintercursus en lezingen.

Zaterdag wordt de nieuwe tentoonstelling geopend in de Kunstwerfplaats, verzorgd door het kunstcollectief De Appelschaere. De acht deelnemers tonen zeer divers werk. Behalve met verschillende teken- en schildertechnieken houden ze zich bezig met allerlei materialen, van organisch tot afval en van steen tot foto’s.

De exposanten zijn: Nanny Brander, Doortje Doevelaar, Jannie Heij, Janke Jansma, Maria Norbruis, Annelies Smittenaar, Anemone Willemse en Jinte Willemse. De expositie wordt zaterdag om 15.00 uur in het bijzijn van de kunstenaars officieel geopend. Iedereen is welkom. De tentoonstelling is vervolgens dagelijks gratis te zien en loopt tot en met 17 maart. De Kunstwerfplaats is gevestigd in Stellinghaven Oosterwolde bij het ArtHotel.

Ambacht en kunstaspect

Op 23 maart volgt een nieuwe expositie met als thema textiel. Zowel het ambacht zelf als het kunstaspect krijgen hierin een rol. In juni volgt de expositie ‘Kunst op zolder’, waarvoor iedereen wordt opgeroepen om fraaie (kunst)items van zolder te halen. “Een beetje het Tussen Kunst en Kitsch-idee”, legt Marjolein Spitteler, coördinator van Stichting Kunstwerf, uit. “Binnenkort zullen we hierover meer bekend maken.”

Foxtrot

Naast de Kunstwerfplaats worden er door de werkgroep Filmwerf de komende periode weer diverse films getoond. Eerstkomende film op het programma is Foxtrot op zaterdag 26 januari. Kijk voor het volledige filmaanbod op www.kunstwerf.com.

Cultuurwerf start op 25 januari met een nieuwe wintercursus. De belangstelling daarvoor blijkt zo groot, dat de cursus al vol zit. Op 25 februari wordt door Cultuurwerf ook een lezing verzorgd onder de titel ‘Alle Rembrandts in het Rijksmuseum’. Daarvoor is nog wel plaats.

www.kunstwerf.com