NNRD neemt afvalinzameling over van Oenema Groep

Oosterwolde - Het bedrijfsonderdeel afvalinzameling van Oenema Groep in Oosterwolde wordt per 1 februari overgenomen door Noord Nederlandse Reinigingsdienst (NNRD).

NNRD, met vestigingen in Drachten en Groningen, breidt hiermee haar werkgebied uit tot en met Zuidoost-Friesland. Oenema kan zich hierdoor volledig richten op haar andere activiteiten: logistiek, grondstoffen, infra & milieu, sloopwerken en asbestsanering. Alle medewerkers van het bedrijfsonderdeel van Oenema gaan mee naar NNRD.

Relatief klein onderdeel

Voor zowel NNRD als Oenema past de overname goed in de ontwikkeling en strategie van beide partijen. Voor NNRD is het ophalen, transporteren en verwerken van diverse soorten bedrijfsafval een kernactiviteit, terwijl bij Oenema de afvalinzameling een relatief klein onderdeel is binnen de bedrijvengroep. Door het afstoten van de afvalinzameling heeft Oenema de handen vrij om zich te focussen op haar andere activiteiten en kan NNRD haar primaire dienstverlening verder uitbouwen en optimaliseren.

Logische vervolgstap

De overname is een vervolgstap op de reeds bestaande samenwerking tussen NNRD en Oenema. Binnen de lokale afvalverwerking opereren beide bedrijven namelijk al als partners en zijn ze gelijkwaardig als het gaat om service en kwaliteit. Ook delen ze hun ideeën over duurzaamheid, recycling en circulariteit. Door de samenvoeging wordt dit verder versterkt waarbij hun gezamenlijke kennis van en betrokkenheid met de lokale markt een belangrijke pre is.