Wim Stroetinga haalt het podium van Zesdaagse in Rotterdam

Oldeberkoop - Wim Stroetinga en Yoeri Havik zijn als derde geëindigd in de 37e Zesdaagse van Rotterdam.

Het koppel Stroetinga/Havik begonnen niet al te sterk aan deze Zesdaagse, met een negende plaats na de eerste avond met twee ronden achterstand op de leiders, de Nederlander Niki Terpstra en de Fransman Thomas Boudat.

Op de tweede avond klommen ze naar een derde plaats met nog steeds twee ronden achterstand op de nieuwe leiders, de Denen Lasse Norman Hansen en Marc Hester. Ook na de derde dag bleef de leiding in handen van de Denen met twee ronden voorsprong op de naar een zesde plaats afgezakte Stroetinga en Havik.

Duo klimt naar 2e plaats

Met winst op de koppelafvalling en de koppelkoers stegen de Nederlanders naar een vierde plaats met twee ronden achterstand op de Denen. De vijfde avond rukten Stroetinga en Havik, door in de laatste tien minuten van de lange koppelkoers twee ronden te pakken, op naar de tweede plek in dezelfde ronde als de leidende Denen. Daarmee haakten ze definitief aan in de strijd om de eindzege.

Op de laatste avond stond er geen maat op het koppel Terpstra/Boudat, dat een ronde voorsprong nam in de afsluitende koppelkoers. Wat Stroetinga/Havik ook probeerden, ze maakten hun ronde achterstand op het Nederlands/Franse koppel niet meer goed. Wel stelden ze hun podiumplaats veilig.

Eindstand

1. Niki Terpstra en Thomas Boudat (Fr) 219 punten; op 1 ronde: 2. Lasse Norman Hansen en Marc Hester (Den) 297 punten; 3. Wim Stroetinga en Yoeri Havik 236 punten; 4. Wojciech Pszczolarski (Pol) en Robbe Ghys (Bel) 166 punten.