Alinda ten Hoor snelt naar 5e plaats op NK survivalrun

Fochteloo - Alinda ten Hoor eindigde in Beltrum als vijfde op het Nederlands kampioenshap survivalrun op de lange afstand.

Op de 30e editie van deze run gingen ruim 1400 atleten de strijd met elkaar aan op verschillende afstanden. De afstand voor Ten Hoor bedroeg dan 24 kilometer met bijna 70 hindernissen. Ten Hoor, die het hele seizoen nog niet de juiste vorm heeft, besloot achterin de startgroep te starten, zodat ze zich niet zou opblazen in het eerste gedeelte. In een gestaag looptempo en door foutloos te klimmen kwamen de voorsten in zicht. Op driekwart van de run rukte ten Hoor op van plek 7 naar plaats 5, waarna het stuivertje wisselen om de 4e plek begon.

De tekst gaat verder na de foto.

Bij een lange combinatiehindernis knokte Ten Hoor zich naar plek 4. Ze kwam als vierde over de eindstreep in 3.21.05. Vlak achter haar finishte echter een dame die later was gestart en een snellere tijd had.

Ten Hoor: ‘Het verloop van de run ging ver boven verwachting. Ik heb nu dames ruim verslagen waar ik het hele seizoen nog niet van heb gewonnen. Dat het dan vandaag allemaal lukte, is gewoon echt tof.’