Dierentehuis De Achtste Hemel vindt nieuwe plek

Haule - Dierentehuis De Achtste Hemel is niet langer in Haule gevestigd. Begin december betrok de opvang van eigenaresse Hanneke Mol een nieuw onderkomen.

De Achtste Hemel vond een woonboerderij met een weiland in het Groningse Bourtange. Alle ongeveer 60 dieren verhuisden mee van Haule naar het Groningse land.

Onderkomen verkocht

Het onderkomen van Stichting Hanna en dierentehuis De Achtste Hemel aan de Dorpsstraat in Haule werd in augustus verkocht. Als er niet op korte termijn geen nieuwe huisvesting gevonden zou worden, stond eigenaresse Hanneke Mol met haar 60 dieren na 1 december op straat.

Donaties komen binnen

In september had de opvang 90.000 euro om de verhuizing mogelijk te maken. erhoogd. Dit bleek niet genoeg om een nieuw onderkomen te kopen. Een dierenfonds zegde vervolgens 60.000 euro toe. Kort daarop volgede een donatie van 100.000 euro van een dierenvriend. De laatste noodzakelijke bijdrage volgde naar aanleiding van het televisieprogramma ‘Makelaars met een missie’, waarin stichting Hanna op zoek ging naar een nieuwe locatie. De dag volgde een aanbod om een hypotheek af te sluiten waarmee de stichting het pand in Bourtange kon kopen.