Kunstwerf maakt stedentrip door kunsthistorie

Oosterwolde - Kunstwerf pakt in 2019 opnieuw uit met een cursus kunstgeschiedenis. Op 25 januari begint in Oosterwolde een zesdelige cursus met als titel ‘Een stedentrip door de kunstgeschiedenis.’

Het initiatief is genomen door een driehoofdige commissie, die valt onder de Stichting Kunstwerf in Oosterwolde. Die commissie bestaat uit Francine Gramsma, Theo van Gilst en Jan Bovenkamp. Op elk van de zes dagen wordt aandacht besteed aan de architectuur, kunst en vormgeving en de stedenbouw van een grote wereldstad. Een en ander wordt in de juiste tijd geplaatst.

Pauselijk Rome

De cursus begint met het pauselijke Rome in de zestiende eeuw. Daarna volgen de handelsstad Amsterdam in de zeventiende eeuw, de hofstad Wenen in de achttiende eeuw, het Parijs van de bourgeoisie in de negentiende eeuw en Barcelona en het modernisme rond negentienhonderd. De cursus wordt afgesloten met de metropool New York in de twintigste eeuw.

Wondere wereld van de kunst

De cursus wordt gegeven door drs. Margaret Breukink uit Hoogeveen. Na de studie kunstgeschiedenis in Utrecht deed zij ruime ervaring op aan de Rijks Universiteit Utrecht en aan de Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs in Amsterdam. Dat maakt het mogelijk om de deelnemer op een gedegen mee te nemen in de wondere wereld van de kunst. Als verhalenverteller verrijkt Breukink haar colleges met uitstapjes naar literatuur, muziek, sociale geschiedenis, politiek en andere invloeden, die van belang zijn om een kunstwerk in zijn tijd te kunnen plaatsen.

Hotel De Zon

Deelnemers worden verwacht in de bovenzaal van Hotel-Restaurant de Zon in Oosterwolde op 25 januari, 1 februari, 8 februari, 15 februari, 1 maart en 8 maart, telkens om 9.30 uur. De cursus is van 10.00 tot 12.00 uur.

Reserveren moet voor 18 januari bij cultuurwerf@kunstwerf.com