Susan van Weperen loopt sterk op Sylvestercross

Oosterwolde - Susan van Weperen uit Oosterwolde liep op Oudjaarsdag tijdens de sterk bezette internationale Sylvestercross in Soest haar beste wedstrijd tot nu toe.

De 20-jarige Invictus-atlete liep met name in het tweede gedeelte van de 6 kilometer lange race ijzersterk. Ze liet haar voormalige concurrentes bij de junioren achter zich. Ook de Nederlandse deelnemers tot 23 jaar op het EK cross konden Van Weperen niet bijhouden. De achterstand op Anne Luijten, vorige week nog winnares in Appelscha, bedroeg slechts twee seconden. Susan finishte als twaalfde in 23.23. Over goed een week vertrekt Susan weer naar Amerika om twee weken later met het indoorseizoen te beginnen. Klaas Jan Hofstra begeleidt haar wederom op afstand.

Jessica Oosterloo

Jessica Oosterloo uit Appelscha won net als de afgelopen jaren de Oliebollenloop in Gorredijk. De Invictus-atlete liep een snelle eerste kilometer, moest daarna even herstellen en liep vervolgens een constant tempo. De klokte op de 10 kilometer 35.50.

Ellen Jansen

Ellen Jansen uit Oldeberkoop werd derde in een persoonlijk record. Jansen begon in tegenstelling tot Oosterloo haar race voorzichtig. Ze besloot al vroeg dat ze de laatste 3 kilometer zou proberen het tempo op te voeren. Ze dook 40 seconden onder haar oude p.r.: 36.53. Op de 4 mijl was er een derde plaats voor Ilse Rooks uit Elsloo. Rooks finishte in 25.53. Marlo Post uit Appelscha eindigde als vijfde in 23.03.