Lichtfontein houdt yogareis naar Provence in Frankrijk

Appelscha - Het centrum van de levenskunst De Lichtfontein in Appelscha houdt een levenskunstreis. Al sinds de eerste reis die zij organiseerden, zijn zij op zoek naar een geschikte locatie in het zuiden van Frankrijk. Dat is nu gelukt. De reis gaat naar de Provence.

Bijna alle beroemde schilders hebben er gewoond en gewerkt, vooral omdat het licht daar zo mooi is en de kracht van het landschap zo voelbaar. De Lichtfontein nodigt iedereen uit om mee te gaan naar deze plek om de schoonheid en kracht van de aarde te kunnen ervaren.

Kasteel

Het wordt extra bijzondere reis, omdat er op de heen- en terugreis overnacht wordt in een kasteeltje in de buurt van Langres, een oud vestingstadje. De reis duurt van 27 april tot en met 4 mei. Naast het kasteelverblijf overnachten de gasten in een oude boerenbehuizing die op Provençaalse wijze is verbouwd in appartementjes, met een grote centrale eetzaal en een aparte lesruimte.

Lavendelvelden

De eeuwenoude nederzetting is op een plek waar het asfalt ophoudt, midden tussen de lavendelvelden en de amandelbomen. De Provençaalse geuren, het ruime uitzicht over de velden, met in de verte de Alpen en ‘s nachts de heldere sterrenhemel, het geluid van de krekels tegen een achtergrond van volkomen stilte.

Spiritualiteitsbeleving

Yoga, meditatie en andere vormen van spiritualiteitsbeleving staan deze week centraal. Ook bezoeken de deelnemers krachtplaatsen en spirituele plekken, waarbij veel ruimte is om deze te ervaren. Er is tevens voldoende gelegenheid voor uitstapjes naar pittoreske stadjes en dorpjes in de directe omgeving.

Programma

Op het programma staan onder andere het bezoek aan Valsaintes, abdij en tuinen, Fontaine de Vaucluse, een oude bronplaats, het dorp met de meeste brocante en antiekwinkels van Frankrijk: l’ Isle-sur-la-Sorgue, en zet de reiziger een stap terug in de Middeleeuwen in Gordes en Vieux Opède. De streekmarkten staan ook op het lijstje, net als de spectaculaire Gorges du Verdon, de Grand Canyon van Europa.

Vroegboekkorting

De Lichtfontein die de deelnemer de mogelijkheid om met groepsvervoer te reizen of met eigen vervoer te gaan. Wie voor 30 december boekt, krijgt een vroegboekkorting. Kijk voor meer informatie op: www.lichtfontein.nl