Creatief centrum opent als rustpunt

Ravenswoud – Wandelaars en fietsers die in de buurt van Ravenswoud zijn kunnen bij creatief centrum De Woudvlinder terecht om te rusten. Er is geen caféetje in de buurt, maar De Woudvlinder biedt binnenkort enkele hapjes en drankjes om even bij te komen van de tocht.

Eigenares Martina Blaauwwiekel denkt daarbij aan koffie, thee, koek, eventueel soep of zelfs een high tea. ‘We hebben alles in huis.’ Het centrum, waar workshops gehouden worden en verschillende vaste groepen onderdak biedt om creatief bezig te zijn, beschikt ook over toiletten.

Of het centrum geopend is, valt te zien aan het bord aan de doorgaande weg. ‘Als die er staat, ben ik geopend’, zegt Blaauwwiekel. ‘Eigenlijk ben ik dagelijks geopend tussen 9.00 en 16.00 uur, maar mocht het regenachtig zijn en er is de hele dag niets te doen, sluit ik de deuren waarschijnlijk wat eerder.’ Naast de openstelling voor voorbijgangers, die onder meer in de Compagnonsbossen en in het nabij gelegen Fochteloërveen hun hart kunnen ophalen, hoopt Blaauwwiekel binnen afzienbare tijd te starten met een vaste koffieochtend. ‘We zijn daarnaast nog in overleg met de gemeente over een maandelijkse maaltijd voor wie maar zin heeft. Dat zal dan in samenwerking met het dorpshuis gebeuren.’

De Woudvlinder is te vinden op Veenwijksweg 5 in Ravenswoud. De ingang bevindt zich aan de achterzijde van het gebouw.