Verrassende cursus Spaans

Oosterwolde - Wat is het toch heerlijk om in het land waar je op vakantie bent met de mensen te kunnen praten. Zo omschrijft docent Spaans, Maika Cheizoo haar afgelopen zomer tijdens een vakantie in Spanje.

Haar cursussen Spaans zijn er dan ook op gericht om de cursist zo snel mogelijk verstaanbaar te maken en Spanjaarden te verstaan. Dat doet ze door middel van een hele nieuwe methode: TPR-Storytelling, een natuurlijke manier om een vreemde taal te verwerven. Dat werkt volgens hetzelfde principe als waarmee kleine kinderen hun moedertaal leren, namelijk door heel veel te luisteren en te begrijpen. Het praten komt een tijdje daarna vanzelf.

Cheizoo vertelt in haar cursussen dus verhalen in het Spaans waarbij ze er nadrukkelijk voor zorgt dat iedereen alles begrijpt. Door vooral de meest gebruikte Spaanse woorden in de verhalen aan te bieden en die ook heel veel te herhalen kunnen cursisten al vrij snel eenvoudige zinnen maken over alledaagse onderwerpen.

Kennis van grammaticale regels is niet nodig, de structuur van de taal wordt vanzelf verworven, vooral door veel te lezen. En dat laatste is ook een belangrijk onderdeel van de cursus: de deelnemers kunnen kiezen uit een ruime selectie leenboeken, die zelfs voor beginners geschikt zijn. De beginnerscursus start op woensdagochtend 16 januari in de Miente in Oosterwolde. Er is ook nog plaats in de groep voor gevorderden. Voor meer informatie belt de geïnteresseerde naar: 0634991282 of 0592421167.