Harry’s Skihut opent aan Boerestreek

Appelscha – Appelscha is een gloednieuwe kroeg rijker. De toenmalige pizzeria Il Gallo tussen Harry’s Bar en Eten & Drinken Le Coq is dit najaar compleet verbouwd en omgetoverd tot skihut, genaamd: Harry’s Skihut. De nieuwe bar is nu twee zaterdagen open geweest en bleek een direct succes.

Wanneer de bezoeker binnenstapt, is het voormalige restaurant onherkenbaar. ‘We hebben de boel helemaal gestript’, zegt pandeigenaar Peter Bos. ‘De keuken is eruit gehaald, er is een nieuwe bar in geplaatst en de wanden zijn voorzien van hout. Binnen waan je je meteen in Oostenrijk.’ Op de ramen zijn stickers aangebracht en op de muren zit fullcolour behang. Om de sfeer compleet te maken, hangen er ski’s aan de wand.

Bos kocht het pand in het voorjaar en wilde het aanvankelijk verhuren. ‘We kwamen echter tot de conclusie dat er nog iets miste aan de Boerestreek; iets voor de wat oudere jeugd. Gezien Harry’s Bar ontzettend goed loopt - er staan vaak rijen voor of bezoekers staan buiten omdat het binnen vol is – was de keuze snel gemaakt’, vertelt de ondernemer.

‘We bedachten het op een zondagochtend toen we op het terras van Harry’s Bar een kop koffie dronken. Helemaal gezien de winterperiode leek het Alwin Wemer en Erwin Brouwer een goed idee om een skihut te lanceren.’ De twee mannen zijn tevens de barmannen in de skihut. ‘Toen het idee eenmaal geboren was, zijn we meteen aan de slag gegaan. Binnen 3,5 weken was het klaar en openden we.’

Harry’s Skihut bleek een direct succes. ‘Binnen een uur stond de skihut vol en de reacties zijn lovend.’ Vooralsnog is het idee om het concept ook in de zomermaanden zo te laten. De eigenaar kijkt hoe het loopt. ‘En anders kunnen we het concept zo iets veranderen’, vertelt Bos. Wie nieuwsgierig is geworden kan elke zaterdag en zondag terecht in Harry’s Skihut. Elke zaterdag is de skihut geopend vanaf 22.00 uur en elke zondag houdt de bar een weekend afsluiter tussen 19.00 en 23.00 uur. En mocht de jeugd even flauw zijn van de Tiroler muziek, kan er vanaf nu een kroegentocht gemaakt worden in Appelscha.