Sinterklaas rijdt stilletjes het publiek in Elsloo voorbij

Elsloo - Het publiek dat woensdag in Elsloo tijdens de intocht van Sinterklaas en zijn pieten langs de weg stond keek vreemd op. De intocht verliep anders dan andere jaren. Het publiek ving namelijk geen glimp van de goedheiligman op.

Tijdens de muzikale intocht, waarvoor traditioneel de muziekvereniging Concordia werd ingeschakeld, zagen toeschouwers voorafgaand aan de stoet van kinderen, personeel en ouders van de meester K.J.Dijkstraschool alleen een piet, die een camper bestuurde en een piet die in de stoet meeliep. Maar er was geen Sinterklaas te bespeuren.

Sinterklaas ligt nog te slapen

Pas op het schoolplein, waar de Sint en zijn gezelschap uiteindelijk door directeur Greetje Ensing werd verwelkomt, bleek dat Sinterklaas na een drukke avond voorgaande aan de 5e december nog wat in de camper lag bij te slapen. De pieten zorgen er voor dat de camper toch op tijd in Elsloo arriveerde.

De schoolkinderen maakten Sinterklaas wakker, waarna hij zich aankleedde. Na de ontvangst ging het gezelschap eerst naar het peuterlokaal, waar de allerjongsten werden begroet. Daarna volgde een rondgang door alle lokalen.