DIO boekt ruime zege buitenshuis; Donkerbroek wint derby

Oosterwolde - DIO Oosterwolde liep in de uitwedstrijd bij Renado in de tweede helft over de thuisploeg heen. Donkerbroek was duidelijk een maatje te groot voor Stanfries.

Op bezoek bij Renado won DIO met 1-5. De gastheren kwamen via Rudi Postma op voorsprong. Na rust was DIO helemaal los. Remco van de Avoird en Dennis Westerhof brachten de gasten aan de leiding. In de laatste 10 minuten scoorde DIO nog drie keer.

Trinitas verloor in en tegen Gorredijk met 4-3. De gastheren kwamen op 3-0 door treffers van Mart van der Tuin (2x) en Bas van Veen. Jurgen Verbaarschot en Mark Platje deden na de pauze wat terug voor Trinitas. Jesmer de Vries maakte de 4-2, waarna Chiel Platje de eindstand op 4-3 bepaalde.

Donkerbroek was in Appelscha met 0-5 te sterk voor Stanfries. Binnen het half uur stonden de bezoekers op 0-2 via goals van Johan Veldkamp en Ronald Veldkamp. Toen Stanfries na ruim een half uur na een rode kaart voor Edgar Hulzinga met 10 man verder moest, was het duel beslist. In de laatste 20 minuten liep Donkerbroek via Franke Donker, een eigen doelpunt en Jelte Lindeboom uit naar 0-5.

Meer uitslagen staan op www.nieuweooststellingwerver.nl/uitslagen/zondag/