Bijeenkomst mogelijkheden glasvezel

Oosterwolde – De Fryske Mienskip op Glas. Zo heet de organisatie die zich inzet om alle buitengebieden in Friesland te voorzien van glasvezel. De groep doet in Ooststellingwerf een haalbaarheidsonderzoek naar het voorzien van alle 1690 adressen in het buitengebied van glasvezel.

Daarvoor houdt de organisatie negen bijeenkomsten om iedereen te informeren naar de mogelijkheden. Iedereen die meer over de hoed en de rand wil weten betreffende glasvezel is welkom.

In Opsterland is het met inmiddels 75 procent deelname onder de bevolking een groot succes. Dat kan ook in Ooststellingwerf, acht De Fryske Mienskip op Glas. Kabelnoord legt in opdracht van de provincie een glasvezelnetwerk aan voor de witte adressen. Dat zijn adressen in het buitengebied. Als dat aangelegd wordt, gaat bij heel veel mensen de straat open om de kabel aan te leggen. Maar veel aanwonenden krijgen geen aansluiting. Dat ziet de groep graag anders. Drie jaar zijn Anja Rombout en Jaap Bosma met alle glasvezelinitiatieven bezig om alle inwoners de kans te geven op een supersnelle glasvezelaansluiting. De vrijwilligers houden omliggende initiatieven en gebieden nauwlettend in de gaten. Zo is Overijssel is al bijna helemaal voorzien, ligt in Drenthe al meer dan 60 procent en ook Groningen is begonnen. Voor meer informatie, zie: www.dfmopglas.nl.