Kunstwerfplaats toont ‘Variété’

Oosterwolde – Na het succes van de vorige expositie ‘Amateurkunst’, wordt zaterdag 20 oktober in de Kunstwerfplaats in Oosterwolde de nieuwe tentoonstelling ‘Variéte’ geopend. Er is werk te zien van Zwannie Menger en Inge Poortvliet uit Donkerbroek en Janny van der Horst uit Oosterwolde.

“We kijken met ontzettend veel plezier terug op de vorige expositie ‘Amateurkunst’”, blikt coördinator Marjolein Spitteler van de Stichting Kunstwerf terug. “Er zijn veel bezoekers geweest, waaronder wethouder Fimke Hijlkema namens de gemeente. Daarnaast zijn de bijbehorende workshops in samenwerking met openbare basisschool De Toekan en de woonzorgcentra Stellinghaven en Rikkingahof zeer goed verlopen.”

Zeer diverse kunstwerken

De Kunstwerfplaats, gevestigd in het ArtHotel in Stellinghaven, biedt van 20 oktober tot en met 25 november ruimte voor de nieuwe tentoonstelling ‘Variété’. Deze titel verwijst naar de kleurrijke kunstwerken van Janny van der Horst, de werken van Inge Poortvliet die je kunt draaien en de muziek en muzikanten in de kunstwerken van Zwannie Menger. “Zeer divers werk dus”, zegt Spitteler.

De drie kunstenaars hebben zich naar aanleiding van een oproep van de Kunstwerfplaats aangemeld voor deze expositie. “We zijn er ontzettend blij mee”, zegt de coördinator, “want deze kunstwerken zijn echt meer dan de moeite waard om geëxposeerd te worden.”

De expositie wordt zaterdag geopend en is daarna dagelijks gratis toegankelijk.