Toneelvereniging Elsloo bestaat bijna 50 jaar

Elsloo - De toneelvereniging Elsloo is momenteel druk bezig met de voorbereidingen om het 50-jarig jubileum van de vereniging met een toneeldag te vieren.

Deze toneeldag, die naast een reünie ook een middag-en avondvoorstelling voor de dorpsbevolking kent, wordt op zaterdag 24 november in zaal ’t Anker gehouden. Onder het genot van een hapje en drankje wordt op die zaterdag vanaf 14.00 een reünie georganiseerd voor (oud)(bestuurs)leden en regisseurs en grimeurs-soufleurs. Daarna kunnen met o.a. oude foto’s en een tentoonstelling herinneringen over de toneelvereniging opgehaald worden.

'Eens was er...!'

Rond half vier kan men met de belangstellenden uit het dorp de talenten van de basisschooljeugd aan het werk zien. Zij brengen de jeugdvoorstelling ‘Eens was er…!’ voor het voetlicht. Voor de reünisten is er vervolgens een koud-buffet.

’s Avonds is de jaarlijkse toneeluitvoering als afsluiter. (Jong) volwassenen uit Elsloo e.o spelen het stuk ‘De doffer op de dakgoot’. Dat was het eerste toneelstuk dat ook de toneelvereniging na de oprichting in 1968 in dezelfde dorpsaccommodatie opvoerde.