Atleten oriënteren zich in het Drents-Friese Wold

Appelscha - In het Drents-Friese Wold in Appelscha is zondag 14 oktober het OL Trailrun en het Nederlands kampioenschap oriëntatieloop.

Het OL Trailrun is een trailrun met een extra uitdaging. Atleten kunnen met behulp van een kaart en eventueel een kompas via posten die bij paden staan een eigen route bepalen. Het is de eerste OL Trailrun in Noord Nederland. Deelnemers kunnen de wedstrijd individueel of in groepsverband hardlopen of wandelen. De afstanden zijn 6, 12 of 18 kilometer.

Het parcours is in de omgeving van Appelscha, de Kale Duinen en Oude Willem. Deelnemers kunnen terecht op het terrein van RCN De Roggeberg. Het secretariaat is in het restaurant. De start is tussen 10.00 uur en 11.30 uur. Voorinschrijving tot en met 7 oktober kan via www.hoc93.nl.

Oriëntrail

Daarnaast is in Appelscha de pure vorm van de Oriëntrail te zien. Opnieuw komen de beste oriëntatielopers van Nederland naar Appelscha om te strijden om het Nederlands kampioenschap Long Distance. Vorig jaar was het NK Middle Distance ook in Appelscha. Het Drents-Friese Wold is voor een oriëntatieloop een ideaal gebied. Er zijn vaste starttijden vanaf 10.30 uur.