GroenteKolleM
Door Michiel Kolle

Wat schaft de pot over 10 jaar?

Zonder eten kunnen we niet leven en eten doen we minimaal drie keer per dag. Maar hoe we het eten halen of laten bezorgen, wat er in het boodschappenkrat zit en wie het produceert, kan over tien jaar wel eens compleet anders zijn. Daarom vragen Rabobank en Boeren van Nederland zich samen af: wat eten we over tien jaar?

Verandert ons voedselpatroon? En zo ja, wat betekent dat dan voor boeren en voor consumenten? Wat worden de voedseltrends eigenlijk? Als de vraag vanuit de consument verandert, hoe spelen de boeren daar dan op in?

Genoeg vragen. Er zijn twee experts uitgenodigd om op 9 oktober samen met Rabobank en de boeren, Jeanet Brandsma, Eline Vedder en Sander Pereboom van Boeren van Nederland te kijken naar die transitie. Begint die verandering  op het platteland, of in de stad? Weten ze in Amsterdam nog wel waar ons voedsel vandaan komt? Jeanet, Eline en Sander zijn met de trekker naar onze hoofdstad gegaan om daar achter te komen. 

Ruud Veltenaar filosoof, trendwatcher, TEDx spreker, vertelt over de trends van de voedseltransitie naar de impact op ons leven en werk. Dit doet hij samen met Rosanne Hertzberger. Rosanne is voorvechter van open- en burgerwetenschap en zal met passie spreken over de rol van technologie, innovatie en wetenschap in deze transitie.

Samen met de experts, producenten én consumenten wil Rabobank 9 oktober kijken naar de toekomst van het voedsel. Iedereen is consument, dus iedereen is welkom.

Datum: 9 oktober 2018 – 20.00 uur
Locatie: Rabo Theater De Meenthe, Stationsplein 1 in Steenwijk
Gratis aanmelden: www.rabobank.nl/mss