Helden Fan Hjir komt naar Oosterwolde en Donkerbroek

Oosterwolde - Tijdens het Friesland-brede evenement Helden Fan Hjir op zondag 30 september gaan in zoveel mogelijk dorpen en steden Friese muzikanten het podium beklimmen.

Bands, singer-songwriters, rappers, korpsen, dj’s, koren en muziekverenigingen, iedereen doet mee, van klassiek tot pop en van jazz tot hafabra. In Oosterwolde en Donkerbroek treden diverse artiesten op.

Op deze manier laat organisator Friesland Pop met Helden Fan Hjir zien wat Fryslân als ‘iepen mienskip’ allemaal wel niet aan muziek te bieden heeft, in de grotere plaatsen in de provincie, maar zeker ook in de kleinere.

Door Stichting De Kortsluiting wordt fanatiek meegedaan aan dit evenement op twee verschillende locaties. In Café Donkerbroek wordt op zondag 30 september een goed gevuld programma aangeboden met de band Hindenburg, een driemans-formatie die de strijd aangaat met classic rock hits en tunes of doom gespeeld met fuzz, ‘hot smoke and heavy blue’. De andere acts die optreden zijn Tsjuster Rocksum met bluesrockcovers en metalband Spirit Off The Dark.

In Oosterwolde wordt het evenement in 't JOP vanuit Stichting Kunst&COO geopend met de dansgroepen van Brigitte Hoogkamp en tussen de muzikale acts door worden er een aantal dansroutines opgevoerd. David Sapulette , een r&b/soul-gerichte singer-songwriter, punkrockband Static System, Timbertoe met neanderfunk en alternatieve rock en poprock coverband Joey and the Cliffhangers verzorgen de muziek. Bij beide locaties is er gratis entree. Kijk op www.heldenfanhjir.nl voor het hele programma en de aanvangstijden.

Helden Fan Hjir is een project van Friesland Pop en maakt onderdeel uit van Neverending Orchestra en LF2018.