Lofstem brengt samen met saxorkest Weens concert

Oosterwolde - Het christelijke gemengd koor De Lofstem voert vrijdag 12 oktober de première uit van haar ‘Weens Concert’.

In Het Anker aan de Jan Frankensingel in Oosterwolde kunnen zangliefhebbers genieten van een keur aan bekende volksliederen, opera- en operettemelodieën en Weense walsmuziek.

Het Saxofoonorkest uit Drachten

Voor dit bijzondere concert strikte het koor uit Oosterwolde Het Saxofoonorkest uit Drachten. Onder leiding van Karl Veen spelen in dat orkest (semi-)beroepsmusici diverse saxofoons, variërend van de hoge sopraan- tot de grote tubasax.

Dirigent Johan Rodenhuis heeft voor dit concert een zeer gevarieerde muziekkeuze gedaan, waarin De Lofstem duidelijk laat horen dat zij ook dit repertoire met groot plezier zingt.

Tiritomba

Zo wordt onder meer uitgevoerd het bekende ‘Komm holder Lenz’ van Haydn, het vrolijke Napolitaanse volksliedje ‘Tiritomba’ en het speelse ‘Wenn Zigeuner Hochzeit machen’. Een feest van herkenning vormen in dit concert de operettemelodie ‘Lippen Schweigen’, het bekende ‘Slavenkoor’ uit de opera ‘Nabucco’ van Verdi, het romantische ‘Dunkelrote Rosen’ en de bekende ‘Radetzkymarsch’, waarbij koor en orkest zeer harmonieus samenwerken.

Begeleiding op piano en orgel

Een zeer toepasselijke bijdrage wordt verzorgd door de vaste begeleidsters Ruth Pos (piano) en Jannie Oostingh (orgel). Zij spelen de ‘Wien bleibt Wien’ van Joh. Schrammel.

An der schonen blauen Donau

Nadat Het Saxofoonorkest enkele bekende Hongaarse dansen van Joh. Brahms en de mars ‘Berliner Luft’ van Paul Lincke heeft vertolkt, mag vanzelfsprekend één nummer in dit ‘Weens Concert’ niet ontbreken: ‘An der schonen blauen Donau’ van Joh. Strauss, eveneens vertolkt door Het Saxofoonorkest.

Aanvang 19.30 uur