HoogOverijssel dreigt luchtvaartmaatschappijen met rechtszaak

Regio - Actiecomité HoogOverijssel bereidt zich voor op rechtszaken tegen luchtvaartmaatschappijen die gebruik gaan maken van Lelystad Airport. 'Het zijn uiteindelijk de luchtvaartmaatschappijen die wel of niet laag gaan vliegen boven grote delen van Nederland', stelt de actiegroep in een bericht op Twitter.

De maatschappijen vliegen 'boven tientallen Natura2000-gebieden en boven talloze steden en dorpen. Ook zij staan voor een keuze', vindt HoogOverijssel. 

De advocaat van de actievoerders heeft in een brief aan twaalf luchtvaartmaatschappijen de mogelijke rechtszaken aangekondigd. De actiegroep stelt luchtvaartmaatschappijen aansprakelijk voor de schade die vliegtuigen naar Lelystad Airport in de toekomst kunnen veroorzaken. 

Stichting HoogOverijssel is inmiddels gestart met een inzamelingsactie om de gang naar de rechter te bekostigen. Iedereen, die door de beoogde laagvliegroutes wordt getroffen, wordt uitgenodigd om als mede eiser deel te nemen in de civiele procedure. Meer informatie is te vinden op: http://hoogoverijssel.nl/stichting-hoogoverijssel/