ABS Autoherstel Keuter blijft vernieuwen

Oosterwolde – Een kapotte ruit, een nieuwe laklaag of schade aan de binnenkant van de auto? ABS Autoherstel Keuter helpt bij alle vormen van autoschade. Daarnaast verhuurt Keuter sinds kort auto’s, busjes en bestelwagens als Autohopper verhuurlocatie. ‘Er is geen goedkopere manier om een auto te huren.’

Van A tot C klasse, alle modellen zijn beschikbaar. ‘We verhuren nu veertien auto’s’, zegt Karel Jongerling, de bedrijfsleider bij Keuter over de relatief nieuwe tak binnen het bedrijf. Keuter startte de autoverhuur in 2015. ‘Wij kwamen erachter dat er in de wijde omgeving geen auto zo goedkoop te huur is en daar speelden wij op in.’ Dat het werkt blijkt aan de verhuurcijfers. Bij de huur van een auto krijgt de huurder honderd kilometer per dag gratis en over het schade rijden hoeft de huurder zich ook geen zorgen te maken bij het schadeherstelbedrijf. Daar kan voor een scherpe prijs tegen verzekerd worden. De te huren voertuigen zijn voor allerlei doeleinden geschikt: voor een verhuizing is een bestelwagen de beste optie en een vakantie kan goed in een auto.

ABS Autoherstel Keuter is daarnaast officieel Erkend Duurzaam. Het certificaat is het bewijs dat Keuter in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame veranderingen heeft doorgevoerd. Het IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit) heeft het certificaat uitgereikt na een uitgebreide duurzaamheidsscan van het bedrijf. ‘Maatschappelijk en duurzaam handelen is voor ons een belangrijke bedrijfswaarde’, zegt Jongerling van het autobedrijf. ‘Wij leveren al jaren de nodige inspanningen om ons bedrijf milieuvriendelijk en energiezuinig te maken. Daarbij verliezen we het sociale aspect niet uit het oog. Het certificaat Erkend Duurzaam is een mooie erkenning voor al onze inspanningen en een aanmoediging om nog duurzamer te worden.’ Keuter staat nooit stil en denkt al aan de volgende duurzame verandering: ledverlichting.

In 1964 opende de vader van Henk Keuter het bedrijf. Henk nam het bedrijf in 1965 over en negen jaar later, in 1974, verhuisde ABS Keuter voor het eerst binnen Oosterwolde. In 1992 kwam zoon Arnold in het bedrijf werken. In 2010 vestigde het schadeherstelbedrijf zich op de huidige locatie: Buurstede 21. ‘De bereikbaarheid is hier fantastisch’, zegt Jongerling. Hij wijst op de afrit van de N381. Na één rotonde ben je er. En we worden duidelijk opgemerkt vanaf de autoweg. Naast deze voordelen beschikt Keuter over veel ruimte om het bedrijf heen. Er kunnen nu al zeventien auto’s tegelijk de werkplaats in, waarvan tien tegelijk op een brug, maar er liggen nog genoeg uitbreidingsmogelijkheden. Dat moet ook wel. Jaarlijks worden hier zo’n 2000 voertuigen hersteld. Van auto tot camper en het bedrijf telt momenteel 8 werknemers, die jaarlijks worden bijgeschoold.

Het maakt niet uit wat voor schade er gereden is, alles wordt gedaan bij ABS Keuter. Van uitlijnen tot plaatwerk en van airco tot spuitwerk. ‘Wij werken met Akzo-kleuren. Dat betekent dat alle autokleuren voorradig zijn. Alle merken, alle types. En mochten we een kleur niet hebben, dan hebben we een apparaat waarmee de kleur exact bepaald kan worden, waarna de mix samengesteld wordt.

ABS Autoherstel Keuter is aangesloten bij Bovag en bij de ABS keten. Dat omvat 85 filialen in heel Nederland. Mocht er onverhoopt een keer schade gereden worden door een klant, haalt de klant het voordeel bij één van deze bedrijven. Ze zijn allemaal goed en een erkend schadebedrijf. De dossiers, inclusief kleuren zijn bij alle aangesloten partners beschikbaar. ‘We doen alles om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn.’

Het enige waar het aan ontbreekt bij Keuter is de verhuur van elektrische auto’s, maar dat zal wel niet lang meer op zich laten wachten. Kijk voor uitgebreide en actuele informatie op: www.absautoherstel.nl.