Expositie Hannie Mein tijdens Open Stal

Oldeberkoop – Tijdens Open Stal in Oldeberkoop is er in het plaatselijke BusinessCentreBercoop een expositie van Hannie Mein te bezichtigen.

Naast werk van deze keramiste zijn er werken te zien van drie kunstenaars die in het verleden de Hannie Mein Kunstprijs hebben gewonnen: Guus Hellegers in 2006, Peter Hiemstra in 2011 en Christiaan Kuitwaard in 2015.

Keramisten

Eind 2002 is het initiatief ontstaan om te komen tot de instelling van de driejaarlijkse Hannie Mein Kunstprijs. De naamgeving is een eerbetoon aan de keramiste Hannie Mein (1933- 2003). Zij heeft voor de kunst en de bewustwording daarvan in de Stellingwerven veel betekend. Ze was o.a. mede-oprichtster van Open Stal en de werkgroep Keramisten Noord-Nederland.

De tekst gaat verder na de foto.

Meedingen naar kunstprijs

Dit jaar wordt de prijs wederom uitgereikt. In aanloop naar de uitreiking wordt er van 13 oktober tot en met 17 november een expositie gehouden in de Hannie Mein galerie in Wolvega. Stellingwerver kunstenaars kunnen hier een aantal werken tentoonstellen en meedingen naar de Kunstprijs. Een vakjury bepaalt de winnaar. Deze ontvangt een cheque t.w.v. € 2.000,- en een keramisch object dat nog door Hannie Mein voor deze prijs, met hulp van Kees Hoogendam, werd vervaardigd. Ook wordt er een publieksprijs uitgereikt. Iedereen kan een stem uitbrengen.

Voorproefje

Ter promotie van deze tentoonstelling wordt in Oldeberkoop tijdens Open Stal een klein voorproefje gegeven met een expositie. Door de Stichting Hannie Mein Kunstprijs zijn speciaal voor deze tentoonstelling een paar werken van Hannie Mein samengesteld, aangevuld met werken van de HMK-winnaars Guus Hellegers, Peter Hiemstra en Christiaan Kuitwaard (van elke kunstenaar drie werken).

Iedereen kan de expositie in het BusinessCentreBercoop gratis bezoeken tijdens de openingsuren van Open Stal. www.hanniemein.nl.