Haulewelle zet 20.000e bezoeker in de bloemetjes

Haulerwijk - De 13-jarige Maaike Jonker uit Een-West wist donderdagmiddag niet wat haar overkwam toen ze haar kaartje kocht bij zwembad Haulewelle in Haulerwijk.

Als een heuse VIP werd ze onthaald met bloemen en een cadeau, want ze bleek de 20.000e bezoekster van dit seizoen te zijn. ‘Ik kom bijna iedere dag hier zwemmen, maar dit had ik niet verwacht,’ glundert de overrompelde tiener.

Jaarabonnement cadeau

Ze woont sinds een jaar of vier in Een-West en komt ook sindsdien altijd zwemmen bij de Haulewelle. Meestal met een abonnement, toevallig dit jaar een keer niet.

Maar ook volgend jaar kan Maaike weer volop komen zwemmen, want naast een mooi boeket, ontving ze uit handen van bestuursvoorzitter Gijsbert Hilhorst en badjuf Helga van den Berg-Van Parera ook nog een jaarabonnement voor de seizoen 2019.

Twee-euro-kaartje

Hilhorst had de 20.000e bezoeker eigenlijk pas een maand later verwacht. ‘Maar we hebben dit jaar een hele grote groep ochtendzwemmers, vaak wel 60 personen,’ laat hij met gepaste trots weten. ‘En met de invoering van het ‘twee-euro-kaartje’ voor de avond, komen er ook dan veel meer mensen nog even een paar baantjes trekken. Gisteravond bijvoorbeeld, hadden we nog zo’n 135 bezoekers. Als je daar de 300 tot 400 dagjesmensen bij optelt gaat het hard. En uiteraard hebben we het weer enorm mee. Bijna te veel, want met ons nieuwe duurzame verwarmingssysteem, kunnen we een constante temperatuur van 24 graden sowieso garanderen, maar momenteel stijgt de watertemperatuur af en toe wel 28 graden. Maar we zijn ontzettend blij met onze bezoekers en hopen voor het einde van het seizoen ook zeker nog de 30.000e bezoeker in de bloemetjes te mogen zetten.

Haulewelle is nog tot en met 9 september dagelijks geopend.

Informatie: www.haulewelle.nl