Makkinga is in de ban van 'De gelaarsde kat'

Makkinga - Makkinga is omgedoopt in 'Kattinga'. Het dorp staat dit weekend in het teken van een openluchtspel gebaseerd op het sprookje ‘De gelaarsde kat’. Makkinga wordt inmiddels overspoeld door katten.

Toneelvereniging ‘Het ontluikende bloempje’, korenmolen ‘De Weyert’, museum ‘Oold Ark’, Dorpsbelang, Dorpshuis Makkinga en de Makkingaster oudejaarsploeg zijn bij de voorstelling betrokken.

Per voorstelling zijn 250 plaatsen beschikbaar. Vrijdagmiddag 6 juli is er de try-out (zonder kaartverkoop) en mocht er een voorstelling uitvallen dan is zondagavond een reservemoment voor een extra optreden.

De voorstellingen van vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag zijn inmiddels uitverkocht. Alleen voor de zaterdagmiddag-voorstelling zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

De tekst gaat verder na de foto.

Drie talen

De speeldagen zijn 6, 7 en 8 juli. In het verhaal wordt de geschiedenis van Makkinga verwerkt. Het Nederlands, het Frysk en het Stellingwerfs komen als taal en dialect terug.

Makkinga wil laten zien waar het dorp groots in is: Dorpskracht, of 'Mienskip' in het Fries. Aan het openluchtspel doen meer dan 23 spelers mee.

Podium bij de molen

Bij de molen komt een podium voor een openluchtspel. De molen komt in het decor terug, en er komt nog een kasteel en een enorme poort. De eerste voorstelling op 6 juli wordt opgevoerd voor de kinderen van de basisschool van Makkinga en de ouderen van Makkinga.

De spelers zijn inmiddels voorzien van een passend kostuum. Daarbij pakken de mensen die in het sprookje spelen uit met veel glitter, goud en glans. De speler die historische figuren spelen, gaan zoveel mogelijk in stijl van toen.

De middagvoorstellingen beginnen om vrijdag, zaterdag en zondag om 14.00 uur. De avondvoorstellingen (vrijdag en zaterdag) starten om 20.00 uur.

http://www.kattinga.nl/