Wethouder maakt eerste ritje in deelauto

Oosterwolde - Op maandag 18 juni vindt de aftrap van het project de fossielvrije deelauto plaats.

Wethouder Duurzaamheid Fimke Hijlkema wordt ontvangen door het bestuur van DO! en het bestuur van energiecoöperatie de Eendracht om een inhoudelijk gesprek te voeren over duurzaamheid, vervoer en de energie mix methode. Daarna maakt Hijlkema als eerste kennis met het elektrisch rijden door een korte rit te maken in de Tesla.

Het project

Do! en Energiecoöperatie de Eendracht werken samen aan duurzaam Ooststellingwerf. De fossielvrije deelauto is het eerste project uit een reeks van duurzame initiatieven. Het project werkt volgens het principe People Planet Profit, een term uit de duurzame ontwikkeling. Het staat voor de drie elementen people (mensen), planet (planeet/milieu) en profit (opbrengst/winst). Van 18 juni tot 2 juli is het voor iedereen mogelijk om de elektrische auto uit te proberen.

De gemeente draagt dit project een warm hart toe en faciliteert de stichting DO! met haar duurzame activiteiten. Het project draagt bij aan de verdere bewustwording van duurzame mobiliteit en past in de ambitie van een duurzaam Ooststellingwerf in 2030.