Expositie ‘Verstild’ schiet uit de startblokken

Fochteloo - Onder leiding van projectleider Judith Bouma-Litjens maken kunstenaars, vrijwilligers en bestuursleden van de Stichting Nobilis donderdagavond als eerste groep een wandeling in het Fochteloërveen.

Judith Bouma geeft tekst en uitleg over alles wat leeft in het veen. Bouma is de auteur van het natuurdeel van de onlangs verschenen catalogus bij de tentoonstelling ‘Verstild. Tien kunstenaars zien het Fochteloërveen’. In de tentoonstelling zijn ook haar natuurfoto’s te zien. Er draait permanent een foto-show met 84 foto’s. Onlangs verscheen ook een speciale verjaardagskalender met twaalf van haar foto’s van het Fochteloërveen. Een week voor de opening verwierf Stichting Nobilis een levensgrote foto van haar van het Fochteloërveen, die met man en macht werd gemonteerd op de buitengevel van het centrum, die daar ook na de tentoonstelling permanent blijft hangen.

Dubbele cijfers

Dr. Peter Gerrits, bestuurslid en kunstenaar: ‘De belangstelling voor de expositie is groot. We schrijven dubbele cijfers met de bezoekersaantallen. Zelfs op de zondagmiddagen record-aantallen van veertig en vijftig bezoekers. We moeten een extra beroep doen op onze vrijwilligers.’

Dirk Kerst Koopmans

Ondertussen starten Beint Koopstra en Pieter Jonker deze week de voorbereidingen voor de tweede, grote tentoonstelling in het kader van Culturele Hoofdstad 2018, die op vrijdagavond 13 juli in De Tentepolle, het gebouw van Staatsbosbeheer in Nijetrijne wordt geopend. De tentoonstelling laat werk zien van de kunstenaar Dirk Kerst Koopmans.