Motorclub Eastwood doet opnieuw mee aan Pokerrun

Oosterwolde - Motorclub Motorhead in Hoogeveen houdt zaterdag 9 juni de zevende Pokerrun. De Pokerrun is een toerrit voor motoren die gaat van club naar club. De opbrengsten gaan naar het goede doel. Ook motorclub Eastwood uit Oosterwolde is van de partij.

In de organisatie van de pokerrun zitten 14 clubs, onder leiding van Motorhead. Deze clubs zijn: BikersClub Meppel, Motorclub Eastwood Oosterwolde, De Vlotterbak Steenwijk, NorthEastPolderBikers Kraggenburg, MC Genemuiden, MC De Zweef Nieuwleusen, CMA NL Hardenberg, DTC Daarle, Roving Spirit MC Slagharen, Motorclub Schoonebeek, MC Black Eagle Zwartemeer, AMBC Staphorst en Outsiders MC Klazienaveen-Noord.

Al deze clubs hebben 9 juni hun clubhuis geopend en verkopen drankjes en snacks of een ontbijtje voor de dorstige en hongerige motorrijders. Het goede doel is Stichting Vakantie Vreugd uit Beilen. Deze stichting organiseert reizen voor gehandicapten.

Iedereen met een motorrijbewijs kan aan de tocht meedoen, ongeacht type motor (trikes, zijspannen, oldtimers). De start is om 8.30 uur bij een van de clubs. Motorrijders bepalen zelf welke route ze rijden en hoeveel clubs ze aandoen. Bij elke club ontvangen ze een stempel op de inschrijfkaart en een dichte enveloppe met een speelkaart. Deze enveloppe wordt opengemaakt bij de finish (Motorhead Hoogeveen). Degene met de hoogste pokerscore wint een beker met een kleine geldprijs en een lunch voor twee personen.