Open dag Stobbepoele

Elsloo - Beleef de rust en het boerenleven van zorgboerderij De Stobbepoele in Tronde. Zij houden een open dag en een officiële opening op 26 mei.

In feite herinnert niets meer aan het feit dat er op het terrein van zorgboerderij De Stobbepoele aan de Haerweg in Tronde twee grote varkensschuren en een kapschuur stonden. Op die plek zijn de afgelopen jaren twee prachtige accommodaties, zijnde een woonpaviljoen en een belevingsschuur gebouwd. Het woonhuis, de kantine en de boerderijwinkel met boerenstreekproducten bleven staan en aan het geheel gekoppeld en zo nodig verbouwd. Daarmee werd de varkens-zorgboerderij-winkel van destijds een ander en nieuw leven ingeblazen.

In het nieuwe paviljoen ‘De Stobbepoele’, zijn een 12-tal wooneenheden gerealiseerd. Naast dagbesteding waarbij personen begeleidende zorg krijgen, kan men er ook beschermd (zelfstandig) wonen en krijgen de bewoners van het zorgpaviljoen 24-uurs begeleiding. Naast dit woonpaviljoen is er op het terrein een belevingsschuur met vee gekomen. Ook is er een ondersteunende zorgruimte met een activiteiten- en knutselwerkplaats gecreëerd. Even verderop ligt een open weidegebied.

Tijdens Pasen dit jaar bestond het complex in de huidige vorm een jaar.

Open dag

Eigenaresse Diana Kootstra vond het daarom hoog tijd worden om belangstellenden in de gelegenheid te stellen het complex te komen bewonderen.

Met een open dag willen zij de geïnteresseerden in de gelegenheid stellen om het nieuwe paviljoen met haar verschillende ruimtes, de werkplaats en de belevingsschuur te komen bekijken en te beleven.

Sfeervolle kraampjesmarkt

Daarnaast zal er een sfeervolle kraampjesmarkt met verschillende spullen van een vijftiental exposanten worden ingericht, is er voor de jeugd een springkussen, wordt er geschminkt, kan er een koe gemolken worden en zijn er dressuur demonstraties. De plaatselijke muziekvereniging Concordia en het Smartlappenkoor Elser Smart zullen acte de presente geven. Verder zullen de nieuwe stichting Boeren in het Bos, de kleindierenvereniging Stellingwerf en een kok van Actifood present zijn. De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Burgemeester Harry Oosterman zal met een spectaculaire act om 11.00 uur de officiële opening van het paviljoen verrichten.