Karin Bloemen treedt op tijdens Oranjeconcert in Wolvega

Wolvega - Tijdens de 35e editie van het Oranjeconcert van Christelijke Brassband Euphonia is Karin Bloemen de hoofdgast. Zij treedt in het voetspoor van ondermeer Stanley Burleson, René van Kooten en Elske DeWall. Het concert vindt plaats op vrijdag 27 april.

Nadat Euphonia afgelopen oktober met de hele vereniging het 90-jarige jubileum heeft gevierd zijn de leden van Euphonia-A zich aan het voorbereiden op het Oranjeconcert. Voor dit jaar hebben Stichting Bijzondere Concerten Stellingwerven en Euphonia dus zangeres en cabaretière Karin Bloemen vastgelegd.

Bloemen is een opvallende verschijning

Bloemen is een opvallende verschijning met haar extravagante jurken, prachtige liedjes en bruisende optredens. Of het nu gaat om een theatershow of een concert, met haar stem en expressieve mimiek bespeelt zij elke zaal.

Op dit moment trekt Bloemen langs de Nederlandse theaters met de voorstelling ‘Volle bloei’. Om ook talent in de knop tot volle bloei te laten komen, geeft ze in elke voorstelling een lokaal talent de mogelijkheid om een nummer te zingen.

Paul Passchier presenteert concert

De presentatie van de avond in sporthal De Olde Steense is weer in handen van Paul Passchier uit Munnekeburen. Hij studeerde in 1995 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag op het hoofdvak zang (jazz). Meteen daarna stond hij in de Van den Ende musical ‘My Fair Lady’, met onder andere Paul van Vliet, Piet Bambergen en Vera Mann.

Na een aantal jaren in grote producties te hebben gestaan, ging Paul aan de slag als freelance zanger/tekstschrijver/presentator. Passchier bewerkte sindsdien duizenden kinderliedjes voor Sesamstraat, Bob de Bouwer, Disney, Dreamworks en Fox.

Dirigent Syde van der Ploeg zwaait af

Euphonia-A staat sinds 2009 onder leiding van dirigent Syde van der Ploeg. Na afloop van dit Oranjeconcert nemen de dirigent en Euphonia-A afscheid van elkaar. Het orkest kijkt terug op een periode waarin er mooie prestaties zijn behaald op ondermeer de Nederlandse Brassband Kampioenschappen, de Dutch Open Brassband Championchips en Rastede.

Daarnaast zijn er onder leiding van Van der Ploeg aansprekende concerten gegeven waaronder het jubileumconcert van afgelopen oktober en de vele Kerst- en Oranjeconcerten.

Kaartverkoop is van start

De kaartverkoop voor het Oranjeconcert is inmiddels gestart.

www. euphoniawolvega.nl.