Futurestage Retropop heeft de toekomst

Emmen - De Futurestage heeft de afgelopen drie jaar op Retropop zijn bestaansrecht ruimschoots bewezen. Ook in 2018 belooft het podium in de tent weer te vlammen. Vijf acts van nu die tijdloze klasse in zich hebben.

Het optreden van Waylon in Emmen, vorig jaar mei in een bomvolle zaal van eetcafé Groothuis, was binnen een paar minuten uitverkocht. Een gedenkwaardig optreden in het kader van zijn in november 2016 uitgebrachte album ‘Seeds’. De zanger, geboren als Willem Bijkerk, is ook al jaren jurylid bij The Voice of Holland en vertegenwoordigt Nederland dit jaar opnieuw tijdens het Eurovisiesongfestival. Met zijn band is hij op de Futurestage volledig op zijn plek.

Waylon speelt van 21.25 tot 22.25 uur op de Futurestage.

De Jeugd van Tegenwoordig

De Jeugd van Tegenwoordig op Retropop? Ja! Neerlands populairste hiphopgroep heeft in de afgelopen jaren bewezen dat grote festivals een makkie zijn. Niet dat Willie Wartaal, Vieze Fur en Faberyayo zich er gemakkelijk vanaf maken: vol overtuiging en taalacrobatiek zorgen zij iedere keer weer voor een muzikaal feest. Klaar voor de Retropoprap? Wij wel!

De Jeugd van Tegenwoordig speelt van 23.45 tot 01.00 uur op de Futurestage.

Canshaker Pi

Een stel jonge honden uit Amsterdam die met zijn licht ontvlambare garagerock vanaf de eerste seconde imponeert. Canshaker Pi is een belofte en dat toont ook hun tweede album Naughty Naughty Violence aan die 4 mei uitkomt. Puntige songs die bruisen van energie en prettige herrie. Geen moment rust!

Canshaker Pi speelt van 19.05 tot 20.05 uur op de Futurestage.

Jeangu Macrooy

Hij is opgegroeid in de warmte van Paramaribo, maar die verruilde Jeangu Macrooy vier jaar geleden voor de Nederlandse seizoenen. Producer Perquisite kreeg hem in de gaten en tekende de singer-songwriter, waarna ‘Brave Enough’ uitkwam. Hij schopte het daarmee tot 3FM Serious Talent. Zijn tweede clubtour is net achter de rug; nu heeft hij Retropop in het vizier.

Jeangu Macrooy speelt van 16.45 tot 17.45 uur op de Futurestage.

EUT

Hoge ogen gooide EUT vorig jaar tijdens de Popronde, waarna Eurosonic en opnieuw Paaspop hun reputatie als upcoming band onderstreepte. Vijf jonge topmusici die weten hoe ze een pakkend liedje moeten schrijven en daarnaast ook alle remmen los laten gaan, met zangeres Megan de Klerk als stoere voorvrouw. Dit is de festivalband van het jaar en die mag uiteraard op Retropop niet ontbreken!

EUT speelt van 14.25 tot 15.25 uur op de Futurestage.

Kaartverkoop

Het festivalterrein biedt vrijdag 8 juni ruimte aan 10.000 bezoekers, terwijl een dag later maximaal 20.000 muziekliefhebbers de poorten kunnen passeren. Zowel dagkaarten als passe-partouts en tickets voor overnachten op de Retropop Camping zijn te koop via www.retropop.nl en Ticketmaster.