TributeStage Retropop biedt feest der herkenning

Emmen - Nieuwe namen, oude namen, de line-up van de 17e editie van Retropop staat er vrijdag 8 en zaterdag 9 juni bol van. Daar blijft het niet bij, want op de nieuwe TributeStage staat de muziek van overleden artiesten centraal.

Trouwe Retropop-bezoekers herinneren zich vast nog dat tot 2013 het programma van de Surprisestage op Retropop werd gevuld met tributebands: professionele groepen uit binnen- en buitenland die de muziek van wereldacts met verve spelen. De nieuwe TributeStage op Retropop gaat nu op dezelfde voet verder.

Forever Amy

Met Forever Amy komt de oorspronkelijke begeleidingsband van de in 2011 overleden zangeres naar Retropop. Stuk voor stuk topmusici die niet alleen een ode brengen aan Amy Winehouse, maar ook haar muzikale erfenis levend houden. Volgens insiders klinkt het zó goed, dat het voelt alsof Amy vanuit de hemel meezingt. Voor wie met beide benen op de grond blijft staan: sluit je ogen en je waant je volledig in de wereld van Amy Winehouse. Vol lief en leed en honderd procent passie voor de muziek.

Forever Amy speelt van 22.35 tot 23.35 uur op de TributeStage.

Martijn Fischer zingt Hazes

Acteur en zanger Martijn Fischer speelde van 2012 tot 2014 de rol van Hazes in de musical 'Hij Gelooft In Mij' en herhaalde dat in 2015 in de film 'Bloed, Zweet En Tranen' over het leven van de Amsterdamse volkszanger. Nu kruipt Fisher ook op het podium in de huid van André Hazes en vertolkt al zijn grote hits in een nostalgische show. Een meezingfestijn van jewelste!

Martijn Fischer zingt Hazes speelt van 20.15 tot 21.15 uur op de TributeStage.

 

Wild Romance

De muziek van Herman Brood blijft voortleven. Met originele bandleden in de gelederen - onder wie gitaristen Dany Lademacher en David Hollestelle - klinken Broods hits als ‘Never be clever’, ‘Rock ’n roll junkie’ en natuurlijk ‘Saturday night’ nog even vitaal als vroeger. Wild Romance toert alweer jaren het club- en festivalcircuit rond en heeft zelfs een nieuw album uitgebracht: ‘Out of Heaven’.

Wild Romance speelt van 13.15 tot 14.15 uur op de TributeStage.

Bouke

Bouke en Elvis. Sinds de zanger in 2009 het tv-programma ‘Waar is Elvis’ won, is de associatie met The King niet meer weg te denken uit zijn repertoire. ‘Ik ben geen Elvis-imitator, maar zing op mijn eigen manier’, aldus Bouke. Inmiddels trad de Emmenaar al tweemaal op tijdens de Elvis-herdenkingsweek in Memphis en nam hij op in de legendarische Sun Studio. Op Retropop doet Bouke een thuiswedstrijd; helemaal op zijn plek!

Bouke speelt van 15.35 tot 16.35 uur op de TributeStage.

Rootsriders

Wie kent ze niet? De zwoele, zomerse hits van Bob Marley die Jamaica heel dichtbij brengen. De Nederlandse formatie Rootsriders maakt met hun uitvoeringen van onder andere ‘Could you be loved’, ‘No woman no cry’ en ‘Three little birds’ de TributeStage tot een eerste klas reggaepaleis. De beste Bob Marley-tribute van Europa? Kom kijken, dansen en swingen en oordeel zelf!

Rootsriders speelt van 17.55 tot 18.55 uur op de TributeStage.

Kaartverkoop

Het festivalterrein biedt vrijdag 8 juni ruimte aan 10.000 bezoekers, terwijl een dag later maximaal 20.000 muziekliefhebbers de poorten kunnen passeren. Zowel dagkaarten als passe-partouts en tickets voor overnachten op de Retropop Camping zijn te koop via www.retropop.nl en Ticketmaster.