​Filmwerf draait ‘Heartstone’

Oosterwolde - Filmwerf, een onderdeel van de Stichting Kunstwerf, vertoont op zaterdag 31 maart de film ‘Heartstone' van Guðmundur Arnar Guðmundsson (1982).

‘Heartstone’ is zijn debuutfilm en gedeeltelijk gebaseerd op diens eigen ervaringen als opgroeiend jochie in een IJslands vissersdorp.

Centraal staat de vriendschap tussen Thor en Kristján die naast het uithalen van veel kattenkwaad en het doorgronden van de omgang met meisjes hun eigen familie-ellende met zich meedragen. Thor groeit op zonder vader en zit thuis tussen de vrouwen. Kristján heeft te kampen met een veel te dominante vader die al eens een dorpsgenoot in elkaar heeft geslagen omdat hij homo is. Zijn ouders staan op het punt van scheiden.

De tekst gaat verder na de video.

De twee vrienden worstelen met veelal dezelfde problemen als hun leeftijdsgenoten, maar kunnen nu niet bepaald leunen op een stabiele thuissituatie. Waar de vader van Thor uithangt is onduidelijk, maar zijn moeder heeft geen zin om meer te wachten en wil andere mannen zien. Als enige man thuis is de jongen vaak het mikpunt van zijn oudere zussen. Het is dan ook opmerkelijk dat juist bij Kristján voor het eerst gevoelens opkomen voor zijn beste vriend.

Aanvang: 20.00 uur. Locatie: Hotel de Zon, Stationsstraat 1, Oosterwolde www.kunstwerf.com