Tineke Pilates breidt uit met Yoga

Elsloo - De studio ‘Tineke Pilates’ van Tineke van der Leij wordt na ruim tien jaar een familiebedrijf. Haar dochter Tess Eckhardt gaat per maart een deel van de pilates lessen overnemen. Daarnaast breiden ze uit met wekelijkse yogalessen.

Tineke van der Leij is 67 jaar en wil dat haar Pilatesstudio die ze met zoveel liefde heeft opgebouwd goed door blijft lopen en kan blijven groeien. ‘In mijn eentje is deze school kwetsbaar en ik vind het belangrijk voor mijn leerlingen dat de lessen altijd door blijven gaan’, vertelt Tineke. ‘Wat wil je nog meer dan een dochter die bij het bedrijf in komt en dezelfde gedrevenheid heeft?’ Tess neemt de lessen van de woensdag over en Tineke blijft de andere dagen lesgeven.

Tess Eckhardt is yogadocent in Amsterdam en heeft meerdere yoga opleidingen gevolgd bij Anat Geiger. Ze geeft wekelijkse lessen bij diverse yogascholen, bedrijven en privé. Bij haar moeder volgde ze de afgelopen maanden een Pilatesopleiding, zodat ze de lessen in dezelfde lijn kan voortzetten. ‘Ik zie het als een geweldige kans om een aantal pilateslessen over te nemen en om de yoga te starten in Elsloo. Daarnaast is het vooral ook heel erg leuk om dit samen met mijn moeder te doen. Ik kijk er erg naar uit om van start te gaan’, vertelt Tess.

Moeder en dochter zitten niet stil. ‘We hebben nog meer plannen samen, zoals het uitgeven van een boek in onze stijl en we maken video’s. Daarnaast kijken we ook welke nieuwe trends we kunnen toepassen in de studio zoals de nieuwe work-out ‘Barre’. Dit is een combinatie van klassiek ballet, pilates en yoga. Ook geven Tineke en Tess deze zomer samen een pilates en yogaweekend, waarbij mediteren en kamperen wordt gecombineerd.

Het Pilates rooster blijft hetzelfde maar er is nu wel meer ruimte voor privé lessen. Vanaf maart worden er wekelijkse yogalessen op de donderdag gegeven. Om kennis te maken met de nieuwe yoga- en pilateslessen kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een gratis proefles.

Kijk voor meer informatie op: www.yogapilateselsloo.nl