Steun voor mountainbikeroute

Met een lengte van maar liefst 30,6 kilometer, door vijf verschillende bossen, is de moutainbikeroute van Lelystad eentje om trots op te zijn.

Jan Brinkman van de gelijknamige fietsenwinkel in Dronten is erg blij met zo een mooie track hier in Flevoland en sponsort de route dan ook graag.

‘Het is een prachtige route. Ondanks de vlakke polder heeft de organisatie het voor elkaar gekregen een route aan te leggen met verschillende toffe uitdagingen’, zegt Jan Brinkman. ‘Ik heb veel respect voor de coördinator, Rein Overkamp. Dag in dag uit is hij op de track te vinden om deze te onderhouden en verbeteren. Met zo’n passie en instelling verdien je het toch om in de watten gelegd te worden?’

De route, die ondertussen alweer 20 jaar bestaat, is populair onder mountainbikers uit heel Nederland. ‘In de zomer maken zo’n 75 tot 100 mountainbikers per dag gebruik van deze route’, zegt Rein Overkamp. ‘Ik ben behoorlijk vaak op de track aan het werk en dan zie ik soms zelfs hele gezinnen langskomen. Super mooi om te zien.’   

De paden van de route worden door 6 vrijwilligers onderhouden. ‘Takken, omgevallen bomen, brandnetels, het moet allemaal verwijderd worden willen we de route veilig houden. Het kost veel tijd maar gelukkig hebben we, dankzij de sponsoren, de nodige materialen tot onze beschikking om hier korte metten mee te maken’, vertelt Rein. 

Zo voorziet gemeente Lelystad en Staatsbosbeheer de route van onder andere palen, bordjes en zand. Maar Jan Brinkman is toch wel de grootste sponsor. ‘Jan vond de mountainbike route zo’n mooi project dat hij besloten heeft om ons te ondersteunen’, vertelt Rein. ‘Mede dankzij Jan kan de mountainbikeroute blijven bestaan. We willen hem dan ook graag bedanken voor zijn steun’, aldus Rein. 

Info: janbrinkman.nl en mtblelystad.nl