Provinciemedewerkers schenken kerstpakket aan voedselbanken

Regio - Een deel van het personeel van de provincie Fryslân heeft haar kerstpakket aan de Stichting Samenwerkende Voedselbanken Fryslân (SSVF) geschonken. Hiervoor was een speciaal inzamelpunt gemaakt.

De actie heeft 25 kerstpakketten met gratis extra voedsel voor de voedselbanken opgeleverd.

'We zijn erg dankbaar voor dit gulle gebaar', aldus Nysius van Rijn, voorzitter van de SSVF. 'Ongeveer half november zijn we benaderd door de provincie Fryslân en uiteraard stonden we hier open voor'. De inhoud van de kerstpakketten wordt verdeeld onder de veertien bij SSVF aangesloten voedselbanken. Daarbij horen ook de voedselbanken in Oost- en Weststellingwerf.

Van de zeventien voedselbanken in Fryslân zijn er veertien verenigd in de Stichting Samenwerkende Voedselbanken Fryslân (SSVF). Met de drie niet-aangesloten voedselbanken heeft de SSVF nauw contact. De Friese voedselbanken voorzien ruim 1500 gezinnen van voedselpakketten. Het verkregen voedsel wordt uitsluitend met de hulp van vrijwilligers gratis aan de armste mensen in Fryslân uitgedeeld. Het doel is daarnaast om de verspilling van goed voedsel te voorkomen.